Laravel Playground

Laravel Playground je nová bezplatná služba od společnosti BeyondCode, která umožňuje vyzkoušet si kód Laravelu přímo v prohlížeči. Je zde kompletní IDE auto-completion a velmi rychle si tak můžete vyzkoušet všechny Laravel možnosti. Laravel Playground dokonce zahrnuje některé populární Laravel balíčky, takže můžete využít Laravel Debugbar nebo si vyzkoušet napsat svou první Livewire komponentu.

V oficiální oznámení autor projektu Marcel Pociot službu popsal takto:

Laravel Playground je pístoviště pro váš Laravel projekt a duchovní následovník Tinkerwell Web. Laravel Playground umožňuje si velmi rychle hrát s jakýmkoliv PHP a Laravel kódem přímo ve vašem prohlížeči. Můžete jej snadno vložit na váš blog, do dokumentace nebo na stránky.

Zatímco kód v Tinkerwellu běžel kompletně v prohlížeči, Laravel Playground spouští kód na aktuálních serverech. To umožňuje jednoduše si vyzkoušet např. validace requestu, Laravel routy nebo dokonce Livewire komponenty!

Zde je příklad vloženého playgroundu:

Díky této službě můžete kód rychle sdílet mezi přáteli, požádat o pomoc nebo rovnou sdílet kód na blogu. Pro více informací se podívejte na Laravel Playground a jeho dokumentaci.