Co je Laravel?

Laravel je open-source PHP framework vytvořený Taylorem Otwellem za účelem vývoje webových aplikací založených na principu architektury model-view-controller (MVC). Výhody které Laravel nabízí, je například jednoduchá integrace s různými knihovnami, různé způsoby pro přístup k relačním databázím, jednoduché nastavení cest nebo silná aktivní a stále se rozrůstající se komunita. V roce 2015 se Laravel stal jedním z nejpopulárnějších PHP frameworků a o rok později se stal jedním ze čtyř nejpopulárnějších frameworků na Github podle počtu oblíbenosti. -- Wikipedia

Laravel nabízí moderní a rychlé řešení pro vývoj webových aplikací. Je postaven na návrhových vzorech a dodržuje pricipy jako jsou například DRY, KISS, SOLID atd. Snahou Laravelu je dodržovat jednoduchost a čitelnost kódu. Framework poskytuje opravdu jednou práci s databází a nabízí vlastní ORM Eloquent či migrace, které pomáhají práci v týmu aby byla databáze jednoduše synchronizována bez nutnosti složitých mechanismů. Laravel také zcela podporuje RESTful architekturu a umožňuje tak snadno vytvářet cesty (routes) či API.


Framework Laravel Vám nabízí nástroj pro efektivní, moderní a snadno udržitelný kód v PHP. Na jeho české dokumentaci se stále pracuje, avšak aktuální stav najdete v sekci Dokumentace.